Handige gereedschappen voor het vervangen van wiellagers

Als je zelf je wiellagers wilt vervangen, is het belangrijk om de juiste gereedschappen bij de hand te hebben. Met de juiste tools wordt het vervangen van wiellagers een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Enkele handige gereedschappen die van pas kunnen komen zijn:

 • Lageruitdrijver: Hiermee kun je de oude wiellagers gemakkelijk uit de naaf persen.
 • Pers: Een pers is essentieel om de nieuwe wiellagers op hun plek te persen.
 • Wiellager trekker: Dit gereedschap helpt je om de wiellager van de as te trekken zonder schade te veroorzaken.

Benieuwd hoe je deze gereedschappen gebruikt? Bekijk dan onderstaande video voor een demonstratie:

Handig gereedschap voor het vervangen van wiellagers

Als je van plan bent om zelf je wiellagers te vervangen, is het belangrijk om te beschikken over het juiste gereedschap. Het gebruik van het juiste gereedschap zal niet alleen je werk vergemakkelijken, maar ook zorgen voor een veilige en correcte montage van de nieuwe wiellagers. Hieronder vind je een overzicht van handig gereedschap dat je kunt gebruiken bij het vervangen van wiellagers.

Lagerschalen trekker: Een lagerschalen trekker is een essentieel gereedschap bij het verwijderen van de oude wiellagers uit de lagerschalen. Dit gereedschap maakt het mogelijk om de wiellagers veilig en gemakkelijk te verwijderen zonder de lagerschalen te beschadigen. Het werkt door middel van een verstelbare haak die zich achter de lagerschaal haakt en deze vervolgens naar buiten trekt.

Lagerschalen trekker

Pers: Een pers is een ander belangrijk gereedschap dat je nodig hebt bij het vervangen van wiellagers. Het wordt gebruikt om de nieuwe wiellagers in de lagerschalen te persen. Een pers zorgt voor een gelijkmatige en gecontroleerde druk, waardoor de wiellagers veilig en nauwkeurig worden gemonteerd. Zorg ervoor dat je een pers gebruikt die geschikt is voor het formaat van de wiellagers die je gaat vervangen.

Pers

Wiellager montage set: Een wiellager montage set is een set van verschillende gereedschappen die speciaal zijn ontworpen voor het monteren van wiellagers. Deze set bevat meestal een lagerpersplaat, een lagerbus en verschillende adapters voor verschillende maten wiellagers. Met behulp van deze set kun je de nieuwe wiellagers veilig en nauwkeurig in de lagerschalen monteren.

Wiellager montage set

Dopsleutel set: Een dopsleutel set is een onmisbaar gereedschap bij het verwijderen van de wielmoeren en de wiellagers. Zorg ervoor dat je een dopsleutel set hebt met de juiste maat doppen voor de wielmoeren van jouw voertuig. Het is belangrijk om de wielmoeren goed vast te zetten na het vervangen van de wiellagers om ervoor te zorgen dat de wielen veilig op hun plaats blijven.

Dopsleutel set

Hammer: Een hamer is een handig gereedschap dat je kunt gebruiken bij het verwijderen van de oude wiellagers en het monteren van de nieuwe wiellagers. Gebruik een hamer met een kunststof of rubberen kop om schade aan de wiellagers en lagerschalen te voorkomen. Een hamer kan ook worden gebruikt om de lagerschalen voorzichtig in de wielnaaf te tikken.

Hammer

Vetpistool: Een vetpistool is een handig gereedschap om de wiellagers te smeren voordat je ze monteert. Het zorgt ervoor dat het vet gelijkmatig wordt verdeeld over de lagers, waardoor ze soepel kunnen draaien. Het is belangrijk om het juiste vet te gebruiken dat geschikt is voor wiellagers.

Vetpistool

Met behulp van het juiste gereedschap kun je zelf je wiellagers vervangen op een veilige en efficiënte manier. Zorg ervoor dat je het gereedschap op de juiste manier gebruikt en volg de instructies voor het vervangen van de wiellagers nauwkeurig. Als je twijfelt over je vaardigheden, is het altijd verstandig om een professional te raadplegen. Veel succes!

Handige gereedschappen voor het vervangen van wiellagers

Het vervangen van wiellagers kan een tijdrovende klus zijn, maar met de juiste gereedschappen wordt het een stuk gemakkelijker. Een van de handigste gereedschappen is een lagerschotel, waarmee je de oude lagers eenvoudig kunt verwijderen. Daarnaast is een lagerpers onmisbaar om de nieuwe lagers op de juiste manier te installeren. Vergeet ook niet een momentsleutel te gebruiken om de wielmoeren goed vast te zetten. Met deze handige gereedschappen wordt het vervangen van wiellagers een stuk efficiënter en zorg je voor veiligheid op de weg.

Anna van der Laan

Ik ben Anna, een gepassioneerde expert op het reparatieportaal van MafeHoef. Met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van reparaties, sta ik klaar om u te helpen met al uw technische problemen. Of het nu gaat om het repareren van elektronica, huishoudelijke apparaten of andere technische apparaten, ik ben uw betrouwbare gids. MafeHoef is uw one-stop-bestemming voor alle reparatiediensten, en ik ben trots om deel uit te maken van dit deskundige team. Laten we samen uw technische problemen oplossen en uw apparaten weer als nieuw maken!

 1. Ana Evans says:

  Ik vin dat gereedschap moet betaalbaar zijn voor iedereen! 🛠️🚗 #gereedschapsrechten

 2. Rylan Davidson says:

  Ja, maar gereedschap is niet gratis. Mensen moeten investeren in kwaliteit om veilig en efficiënt te werken. Als je geen gereedschap kunt betalen, moet je misschien je prioriteiten heroverwegen. #realiteit #investereninsnutsvoorzieningen

 3. Bridget Mccoy says:

  Ik vind dat gereedschappen jou helpen bij het vervangen van wiellagers. Of niet? 🤔

 4. Albert Correa says:

  Gereedschap is essentieel voor het vervangen van wiellagers. Zonder goede gereedschappen wordt het een rommeltje. Dus ja, gereedschap is zeker nodig! Geen discussie mogelijk. 😉🔧🚗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go up