Hoefsmid prijzen

Índice
  1. Hoefsmid Prijzen
  2. Verkappen
  3. Beslag
  4. Bijkomstigheden
  5. Verkappen, beslag en runderpedicure
  6. Tarieven 2021

Hoefsmid Prijzen

Als het gaat om de prijzen van een hoefsmid, is het belangrijk om te weten dat de kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type werk dat wordt uitgevoerd en de regio waarin de hoefsmid actief is. In dit artikel zullen we de verschillende prijzen bespreken die worden gehanteerd door hoefsmeden in Nederland

Verkappen

Een van de meest voorkomende diensten die hoefsmeden aanbieden, is het verkappen van de hoeven van paarden, ezels en pony's. De prijzen voor het verkappen variëren afhankelijk van het type dier. Voor een paard, ezel of pony bedragen de kosten gemiddeld €40,00 tot €70,00, inclusief BTW.

hoefsmid verkappen

Beslag

Naast het verkappen van hoeven, bieden hoefsmeden ook beslagdiensten aan. Het beslag kan variëren, afhankelijk van de behoeften van het paard. De kosten voor basisbeslag, met enkel ijzers aan de voorkant, bedragen gemiddeld €100,00 voor een paard en €75,00 voor een trekpaard, inclusief BTW.

hoefsmid beslag

Bijkomstigheden

Hoefsmeden bieden ook verschillende bijkomstigheden aan, zoals gesmede ijzers, ijzers met dwarsbalk, heart bar ijzers, ijzers met verhoogde takken en meer. De prijzen voor deze extra's variëren, afhankelijk van het aantal benodigde onderdelen en de tijd die nodig is om ze te installeren. De kosten hiervoor worden meestal berekend per paar, per stuk, per uur of per dag.

Verkappen, beslag en runderpedicure

Sommige hoefsmeden bieden ook speciale diensten aan, zoals runderpedicure voor landbouwers. De kosten hiervoor variëren, afhankelijk van het aantal benodigde behandelingen en het aantal dieren. Voor runderpedicure geldt een BTW-tarief van 6%. De kosten voor andere diensten, zoals verkappen en basisbeslag voor trekpaarden, variëren op basis van het aantal dieren dat behandeld moet worden.

Tarieven 2021

Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen voor hoefsmid diensten in 2021. Houd er rekening mee dat deze prijzen exclusief BTW zijn. Voor de exacte prijzen en eventuele prijsveranderingen kunt u het beste contact opnemen met een hoefsmid bij u in de buurt.